TOTES LES ENTRADES

diumenge, 25 de gener del 2015

Teatre Bonzo, Schmurtz, de Roger Danès. Estrena al Casal Popular de Vilassar de Dalt. 25 de gener 2015

Bravo! Bravo! Bravo!
Primer Bravo! per als actors. Energia mesurada, magnetisme conjunt que s'encomana, com en el duel entre en Marc i en Pau que fa esclatar els aplaudiments. Jaume Mesalles, Nina Turull, Albert Ciller, Laia Arbonés i Albert Rodon formen un equip de primera, han adquirit ofici i porten el paper tan incorporat que forma part d'ells mateixos, potser perquè el text reflecteix les alegries i les pors de la seva generació i, alhora, de tots nosaltres.

Aquesta obra no és només una tragicomèdia de costums sinó que permet diferents nivells de lectura i, sense deixar de fer riure, té la capacitat de fer crítica del totalitarisme, la verdadera epidèmia que ens amenaça. Bravo!, també, per l'autor i director Roger Danès.
Hi ha, però, una altra raó per no deixar d'assistir a les representacions: és tot un espectacle veure com l'escenari es va transformant. Amb pocs recursos s'aconsegueix un elevat rendiment escènic. Tot té la seva funció gràcies al disseny artesanal, proper i càlid. Les escenes dins el llit vertical són un repte ben resolt i les lletres fosforescents sorgeixen de la foscor apoderant-se de l'escenari com l'enigmàtica malaltia. Tercer Bravo! per a David Abrodos, Andreu Tolrà, Carles Corbalan i Enric Pou.
Teatro Bonzo. Bravissimo!
Artistes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada